Wegwerkzaamheden Torplaan

Vanaf maandag 23 september 7.00 uur tot en met vrijdag 11 oktober 16.00 uur vinden wegwerkzaamheden plaats aan de Torplaan. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, wordt de weg in fasen afgesloten. Auto’s en fietsers worden omgeleid. 

Als eerste is het deel van de Torplaan tussen de Doggersvaart en de Pieter van der Deurelaan aan de beurt. Hier beginnen de werkzaamheden op 23 september. Dit deel van de Torplaan is afgesloten tot en met vrijdag 4 oktober 17.00 uur. 

Tussen de Doggersvaart en de Gerrit Pietersz Blankmanstraat gaat de Torplaan dicht van woensdag 2 oktober 7.00 uur tot en met vrijdag 4 oktober 17.00 uur. De kruising met de Gerrit Pietersz Blankmanstraat is voor een deel dicht, maar verkeer kan hier nog in en uit.

Tenslotte is de Torplaan tussen de Gerrit Pietersz Blankmanstraat en de rotonde bij de Ravelijnweg afgesloten van maandag 7 oktober 7.00 uur tot en met dinsdag 8 oktober 6.00 uur. De kruising Torplaan/Gerrit Pietersz Blankmanstraat blijft voor een deel open, verkeer kan erlangs rijden met wat hinder. Vanaf 8 oktober is de weg weer open, maar wordt nog gewerkt aan de markering.

Wat gaat er gebeuren?

Om het wegdek van de Torplaan te verbeteren brengen we een nieuwe laag asfalt aan. Daarnaast wordt de weg iets anders ingericht, om de verkeersveiligheid te vergroten. We verbreden de fietsstroken, zodat fietsers meer ruimte hebben. De zebrapaden blijven. Tussen de Doggersvaart en de Guldemondweg komt aan beide kanten van de weg een vrijliggend fietspad.  

De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer. Als het weer slecht is, kan het zijn dat het werk langer duurt of wordt uitgesteld.