Veel te doen tijdens weekend Open Monumentendag

Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 is in het hele land Open Monumentendag. Ook in onze gemeente kunt u dit weekend verschillende monumenten gratis bezoeken. Het evenement wordt wederom georganiseerd door Citymarketing. 

Thema

Dit jaar vindt alweer de 38ste landelijke Open Monumentendag plaats. Het landelijk thema dit jaar is ‘Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen’. De verrassende verhalen die daarbij horen, komen aan bod tijdens rondleidingen, excursies en demonstraties.

Officiële opening in stadhuis

Tijdens de Open Monumentendag openen deuren zich van monumenten waar u doorgaans niet zo snel komt! De opening is op zaterdag 14 september om 10.00 uur in het stadhuis (inloop vanaf 09.30 uur) in gebouw 66 op Willemsoord. Wethouder erfgoed Fotigui Camara verzorgt zaterdag de officiële opening.  

Diverse koren treden op en u kunt meedoen aan een rondleiding door het gebouw. 

De BonaireEnkele voorbeelden 

  • De historische rondleiding over Willemsoord start op zaterdag 14 september om 14.00 uur (locatie Infocentrum) en op zondag 15 september om 10.00 en 14.00 uur (start bij Willemsoord 47).
  • De fietstocht van Jan Kikkert van de Helderse Historische Vereniging start na de officiële opening bij het stadhuis vanaf 10.30 uur en duurt ongeveer 2 uur, aansluiten is gratis en aanmelden niet nodig.
  • Bij de Vrijmetselaarsloge Willem Frederik Karel is op zaterdag 14 september de foto-expositie “Verliefd op Den Helder” te bezichtigen.
  • Bij Kunsthal 45 is zondag 15 september om 15.00 uur de officiële opening van de textielexpositie “Het oog van de naald”.

Programma en informatie

Voor meer informatie en activiteiten verwijzen wij u naar het programmaboekje van Open Monumentendag. Hierin staat een overzicht van alle monumenten met daarbij de tijden en data waarop zij open zijn. De gedrukte folders zijn verkrijgbaar in de Experience Store aan de Spoorstraat 2. Ook kunt u het boekje downloaden via www.denhelder.online of via de Dit Is Den Helder-app.