Nanning en Zuiddam benoemd tot wethouder; Kos neemt afscheid

Niels Nanning en Martin Zuiddam zijn maandagavond 16 september 2024 door de gemeenteraad benoemd tot wethouder van de gemeente Den Helder. Daarvoor nam Pieter Kos afscheid als wethouder, na ruim tien jaar in functie te zijn geweest. Burgemeester Jan de Boer bedankte hem voor zijn jarenlange inzet en de resultaten die hij in die periode heeft bewerkstelligd.

Niels Nanning

Martin Zuiddam

In juli 2024 hebben de nieuwe coalitiepartijen een akkoord op hoofdlijnen getekend. Er is een addendum op het coalitieakkoord uit 2022 gemaakt. Daarin zijn ook afspraken vastgelegd over de voordracht van wethouders door de betrokken coalitiepartijen, waaronder Stadspartij Den Helder en Samen Actief. De benoemingen van de heren Nanning en Zuiddam kwamen hieruit voort.

Kos had enkele maanden geleden al zijn afscheid aangekondigd, maar besloot met zijn vertrek te wachten tot er een nieuw college zou zijn. Petra Bais, Fotigui Camara, Peter de Vrij, Tessa Augustijn en Peter van Diepen waren al als wethouder actief en blijven dat ook in de nieuwe situatie.

Het college van burgemeester en wethouders stelt op korte termijn een nieuwe portefeuilleverdeling vast. Wanneer dat is gebeurd, is dat te zien op de pagina www.denhelder.nl/college.