Meer weten over de online leefwereld van uw kind?

Kinderen zijn kwetsbaar: óók online. Helaas beseffen veel jonge internetgebruikers en hun ouders dat nog te weinig. Daarom organiseren wij als gemeente Den Helder een bijeenkomst waarin wij ouders van kinderen tussen 9 en 12 jaar oud meenemen in de online leefwereld van nu en de risico’s die er specifiek voor hen zijn.

Kind achter laptop

Samen met het bureau Social Media Wijs en de politie bespreken wij handige tips en geven we voorbeelden om de online leefwereld van uw kind beter te begrijpen. Social Media Wijs is een specialist op het gebied van mediawijsheid en digitale vaardigheden in het onderwijs.

Project Cyberouder

Tijdens de bijeenkomst krijgt u ook de kans om te leren over het Cyberouder-initiatief. Een cyberouder is een ambassadeur die zich inzet voor meer aandacht en informatie over digitale veiligheid van kinderen op bijvoorbeeld scholen, sportverenigingen en thuis. Cyberouders zijn dé schakel tussen professionals (bijvoorbeeld de politie en gemeente) en mede-ouders.

Burgemeester Jan de Boer is enthousiast over het initiatief: Helaas maken criminelen geen onderscheid tussen kinderen en volwassenen. Samen moeten wij er dus alles aan doen om onze jeugd te beschermen. Experts proberen de daders op te sporen, maar het is nog beter om te voorkomen dat er slachtoffers zijn. Dat is een verantwoordelijkheid van iedereen.

Wat kunt u verwachten?

  • Presentatie door Social Media Wijs: kennis over de online leefwereld van kinderen
  • Informatie over apps, games en platforms, zoals: Snapchat, TikTok en Roblox
  • Handige tips voor ouders
  • Meer informatie over het initiatief Cyberouder.
  • Aanmelden

De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 2 oktober om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt ongeveer 2 uur. De locatie is het stadshuis, Willemsoord 66.

Bent u ouder van een kind tussen 9 en 12 jaar en wilt u graag deelnemen? Dan kunt u zich aanmelden via de website www.cyberouder.nl. U kunt eventuele vragen mailen naar: communicatie@denhelder.nl.