Jury van de Kees de Jager Inclusieprijs bekend

De Kees de Jager Inclusieprijs beloont inwoners en/of organisaties met 5000 euro voor het beste idee of initiatief om iedereen beter te laten meedoen aan onze samenleving. 

De samenstelling van de jury voor de Inclusieprijs is inmiddels bekend. Mooi dat zij zich willen inzetten om alle inzendingen te beoordelen en de winnaar te selecteren. In september komen ze bij elkaar voor de selectie. De jury bestaat uit een diverse en deskundige groep juryleden. We stellen ze graag aan u voor. 

Ria de Jager, vrouw van Kees de Jager

Ria de JagerRia de Jager is de vrouw van Kees de Jager, de naamgever van de inclusieprijs. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor inclusie en was het gezicht van de Helderse Gehandicaptenraad. Kees de Jager is in december 2020 overleden. Ria is trots en blij dat ze nu als jurylid kan bijdragen aan het bevorderen van ideeën en initiatieven voor inclusie. Deel uitmaken van deze jury geeft haar de mogelijkheid om bij te dragen aan een onderwerp wat ook zij belangrijk vindt.

 

 

Jelmer VlotJelmer Vlot, journalist en vertegenwoordiger van de LHBTI+ gemeenschap

Jelmer Vlot is journalist en radiomaker. Hij maakt en ontwikkelt programma’s en houdt interviews. Ook maakt hij podcasts, zoals over pesten. Met als doel dat mensen in de toekomst wat langer nadenken voor er buitengesloten wordt. Hij zet zich in voor de gelijkheid en acceptatie van alle LHBTI+ personen. Zijn deskundigheid en ervaring komen van pas bij het beoordelen van initiatieven die gericht zijn op inclusie voor de LHBTI+ gemeenschap. 

 

Jiva 20230811_080003Jiva Rajaratnam van het Internationaal Vrouwencentrum

Jiva Rajaratnam komt uit Sri Lanka en werkt op een accountantskantoor. Zij heeft vrijwilligerswerk gedaan voor het Internationaal Vrouwencentrum in Den Helder. Eén van haar bijdragen voor het vrouwencentrum was haar rol als penningmeester en lid van het bestuur. Haar deskundigheid op het gebied van integratie, participatie en emancipatie van vrouwen in Den Helder is een waardevolle toevoeging aan onze jury. 

 

jaap hartogJaap Hertog

Jaap Hertog heeft zich vele jaren ingezet voor de rechten en kansen van mensen met een beperking. Samen met Kees de Jager was hij betrokken bij de oprichting van de stichting Helders Gehandicapten Beraad (HBG). Ook was Jaap jarenlang penningmeester van de Adviesraad Sociaal Domein. Jaap is zelf bijna blind. Hij vindt het een eer om als jurylid betrokken te zijn bij de beoordeling van ideeën en initiatieven voor de inclusieprijs. Het draagt wat hem betreft bij aan de verdere bewustwording van het belang van een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

 

Tessa Augustijn PvA (4) Tessa Augustijn, wethouder Inclusie en juryvoorzitter

Tessa Augustijn vindt gemeentelijke betrokkenheid bij inclusie en diversiteit erg belangrijk. Sinds haar aantreden als wethouder, in september 2022, zet zij zich graag in voor gelijke kansen voor iedereen. Daarnaast werkt zij aan een toegankelijke stad, waarin iedereen kan meedoen.

 

 

 

Bekendmaking winnaar

U kon uw idee indienen tot en met 3 september 2023. De winnaar van de Inclusieprijs wordt op 5 oktober 2023 bekendgemaakt.