Green Deal Kooypunt brengt de klimaatdoelen van Den Helder dichterbij

In 2040 zijn alle bedrijven op bedrijvenpark Kooypunt energieneutraal en toekomstbestendig. Dat is de ambitie van de gemeente Den Helder, Port of Den Helder, Ondernemersvereniging Den Helder en Rabobank.  De partijen sloten op 5 juni 2024 de Green Deal Duurzame bedrijventerreinen met als doel om samen ondernemers op bedrijventerreinen te helpen verduurzamen. Bij bedrijventerreinen ligt namelijk veel potentie om uitvoering aan de energietransitie te geven, aangezien zij ongeveer een kwart van de totale energie afnemen in ons land.

24.Afb.Ondertekening Green Deal

Tessa Augustijn (wethouder), René de Visser (Business Development Manager Rabobank), Marco Bakker en Lisenka van der Wilt ondernemersvereniging Den Helder), Kees Turnhout (Port of Den Helder) en Ronald Bleeker (Rabobank).

Tessa Augustijn, wethouder economie bij onze gemeente, is blij met de deal: Deze deal is een belangrijke stap naar een duurzaam bedrijventerrein. We helpen de bedrijven met praktische ondersteuning, niet alleen om te verduurzamen, maar ook om te profiteren van de economische voordelen die dat met zich mee zal brengen.

Marco Bakker van Ondernemersvereniging Den Helder werkt aan een aanbod om ondernemers verder te helpen, zoals met een energiescan. “En we zorgen voor een aanspreekpunt voor ondernemers om hen inzicht te geven welke stappen handig zijn om te nemen. Het aanbod kunt u binnenkort vinden op de website van de ondernemersvereniging.