Geef uw mening over voorgestelde plekken voor laadpalen

Tot en met dinsdag 16 juli 2024 kunt u nog reageren op de voorlopige laadkaart, die het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld. Op deze plattegrond staan plekken aangegeven die geschikt zijn voor het plaatsen van openbare laadpalen.

Auto bij laadpaalU kunt via ingesprek.denhelder.nl uw mening erover geven. De reacties worden meegenomen bij het opstellen van de uiteindelijke laadkaart.

De laadkaart is opgesteld om het aantal laadpalen sneller uit te kunnen breiden. Dat is nodig omdat meer mensen elektrisch gaan rijden en we dat als gemeente ook willen stimuleren. Door vooraf uit te zoeken en vast te leggen welke locaties geschikt zijn voor het plaatsen van laadpalen, kunnen ze bij een aanvraag sneller worden geplaatst. 

Bij het opstellen van de nieuwe kaart is er onder meer op gelet dat de laadpalen verspreid over de bebouwde kom staan en dat er genoeg ruimte voor ze is. De openbare palen kunnen alleen worden aangevraagd door inwoners of bedrijven die niet de mogelijkheid hebben hun auto op eigen terrein op te laden. Ook worden nieuwe laadpalen pas geplaatst als er op die plek vraag naar is of als bestaande palen in de buurt heel veel worden gebruikt.