Eerste elektrische strandrolstoel in Den Helder

Een primeur voor Den Helder: op het strand bij Duinoord is vrijdag de eerste elektrische strandrolstoel in gebruik genomen. De rolstoel staat tot eind september bij Beachclub Citadel en is op reservering beschikbaar. Na september wordt bekeken of de proefperiode van drie maanden een vervolg krijgt. De komst van de elektrische rolstoel is mogelijk door een samenwerking tussen de gemeente, Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) en Beachclub Citadel. 

De feestelijke ingebruikname vond plaats onder toeziend oog van wethouder Inclusie Tessa Augustijn en in het blauw strandmanager van SSN Eric den Boer.

De feestelijke ingebruikname vond plaats onder toeziend oog van wethouder Inclusie Tessa Augustijn en in het blauw strandmanager van SSN Eric den Boer.

Strand toegankelijker

Wethouder Augustijn is blij met de mijlpaal: Met de introductie van deze elektrische strandrolstoel willen we het strand nog toegankelijker maken voor iedereen. We hopen dat deze proefperiode succesvol verloopt en dat we in de toekomst meer van deze rolstoelen kunnen aanbieden.

Geweldige stap vooruit

Eric den Boer van SSN benadrukt het belang van de elektrische strandrolstoel: Dit is een geweldige stap vooruit in het toegankelijk maken van onze prachtige stranden voor iedereen. We zijn benieuwd naar de ervaringen van de gebruikers en staan open voor feedback om deze dienst verder te verbeteren.

Als de elektrische strandrolstoel onverhoopt strandt en opgehaald moet worden, dan regelt de SSN dit.

Wethouder Inclusie Tessa Augustijn en persoon op elektrische rolstoelDagje strand voor iedereen

Het beheer en de opslag van de rolstoel verzorgt Beachclub Citadel. Ook regelt Citadel de reserveringen. De elektrische strandrolstoel is telefonisch te reserveren via telefoonnummer 0223-621143 en is beschikbaar tijdens de openingstijden van de beachclub. Eigenaren Jan en Margreet Dronkers vertellen waarom ze graag aan het initiatief meewerken: Bij Citadel vinden we het belangrijk dat iedereen van een dagje strand kan genieten, ongeacht hun fysieke mogelijkheden. Met de elektrische strandrolstoel hopen we nog meer bezoekers een fijne stranddag te bieden.

Extra gemak

De Citadel had al een duwstrandrolstoel in gebruik. De elektrische variant komt daarvoor in de plaats. Deze biedt extra gemak voor mensen met een beperking. Naast de strandrolstoel bij Beachclub Citadel staat er nog een duwstrandrolstoel bij de Zandloper en één bij strandslag Julianadorp.