Discriminatie.nl Noord-Holland Noord: steun bij ongelijke behandeling

Wij staan voor een samenleving waarin iedereen zich veilig voelt en iedereen gelijk wordt behandeld. Daarin is geen plaats voor discriminatie. Heeft u of iemand uit uw omgeving wel eens met discriminatie te maken? Meld u het dan bij het Discriminatie.nl Noord-Holland Noord (voorheen Art.1 NHN). Melden kan anoniem en het is gratis. 

Diverse gezichtenGelijke behandeling

Iedereen heeft recht op gelijke behandeling. Dat staat in Artikel 1 van de Grondwet. Wordt u anders behandeld, achtergesteld of uitgesloten vanwege persoonlijke kenmerken, zoals uw leeftijd, geloof, seksuele voorkeur, beperking of chronische ziekte? Dan kan het gaan om discriminatie en dat is verboden volgens de wet. Soms is het heel duidelijk wat discriminatie is, maar misschien twijfelt u erover of denkt u dat het ‘erbij hoort’. Wat uw vraag of discriminatie-ervaring ook is, neem contact op met bureau Discriminatie.nl Noord-Holland Noord. Zij helpen u verder.

Wethouder Inclusie Tessa Augustijn is blij met de samenwerking met Discriminatie.nl: Discriminatie hoort nergens thuis in onze samenleving. Helaas komt het nog steeds heel vaak voor en krijgt niet iedereen dezelfde kansen. Bent u slachtoffer van discriminatie? Aarzel niet en meld u het bij Discriminatie.nl Noord-Holland Noord. Zij luisteren, geven advies en kunnen u verder helpen. Zo bouwen we samen aan een samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn en waarin we gelijkwaardig zijn.

Over Discriminatie.nl Noord-Holland Noord

Discriminatie.nl Noord-Holland Noord is een onafhankelijke organisatie en behandelt discriminatiezaken voor onze gemeente. Alle inwoners van Den Helder en de rest van de regio Noord-Holland Noord kunnen bij hen terecht voor ondersteuning bij het ervaren van discriminatie. En ook voor vragen of informatie. De organisatie biedt een luisterend oor, advies, voorlichting, ondersteuning en juridische hulp. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.denhelder.nl/discriminatie of bel direct naar bureau Discriminatie.nl Noord-Holland Noord via telefoonnummer 072-5154400 of stuur een e-mail naar nhn@discriminatie.nl