Belastingdienst heeft steunpunt bij MFC ’t Wijkhuis (Den Helder)

Heeft u vragen over uw belastingen, toeslagen of over een betaling? Daarvoor kunt u terecht bij het steunpunt van de Belastingdienst. Het steunpunt vindt u bij MFC ’t Wijkhuis in Nieuw Den Helder aan de Texelstroomlaan. Iedere dinsdag, van 9.00 tot 16.00 uur, staan medewerkers van de Belastingdienst voor u klaar. Zij helpen u graag. 

Medewerker Belastingdienst en inwoners aan balie

Voor 1 september kunnen inwoners, met terugwerkende kracht, hun zorg- en huurtoeslag over 2023 aanvragen, vertelt medewerker Ingrid Wester van de Belastingdienst. Zij helpt, samen met haar collega’s, daarom het hele jaar inwoners uit Den Helder en omgeving bij het wijksteunpunt.  

Berekening van toeslagen

Op sommige momenten kunnen medewerkers onderling ook samenwerken. Ingrid geeft een voorbeeld. Neem vorige week, toen een meneer nog even bij ons in de bus kwam voor de berekening van zijn huur- en zorgtoeslag. Zijn inkomen was namelijk gewijzigd. Hoewel we op afspraak werken, kon ik meneer direct helpen. Het was op dat moment even rustig in het steunpunt.

Alles op een rijtje zetten

De medewerkers nemen alle tijd voor de inwoners, bijvoorbeeld als zij iets meemaken in hun leven dat gevolgen heeft voor hun belastingzaken. Maar we helpen ze onder andere ook met het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting, omdat zij uitstel hebben gekregen of een herinnering hebben ontvangen. Rustig belastingzaken op een rijtje zetten, dat vinden we belangrijk, legt Ingrid uit.  

Maak een gratis afspraak bij het steunpunt van de Belastingdienst bij MFC ’t Wijkhuis Nieuw Den Helder, via belastingdienst.nl/langskomen of via de BelastingTelefoon (tel: 0800 - 0543). U bent iedere dinsdag van harte welkom.