Werkzaamheden brug A7 verlengd

De werkzaamheden van Rijkswaterstaat op de brug in de A7 bij Purmerend lopen uit. De planning was om op 1 september 2024 klaar te zijn. De nieuwe einddatum van de werkzaamheden is nu 21 oktober 2024.

Asfalteren A7De vertraging komt door onverwachte betonschade aan de liggers van de brug. Dat moest Rijkswaterstaat eerst herstellen voor ze de werkzaamheden konden afmaken. Ook bleven er te veel en te zware vrachtwagens over de brug rijden ondanks het vrachtwagen- en busverbod. Daardoor hebben de boorwerkzaamheden tijdelijk stilgelegen en moest een extra rijstrook afgesloten worden. 

Wel wordt een zomerstop ingelast, die gelijkloopt met de zomervakantie van regio Noord (22 juli tot en met 1 september 2024). 

Beloningsregel

Nu de werkzaamheden uitlopen, wordt de beloningsmaatregel verlengd. Vanaf 2 september kunt u weer doorsparen tot het einde van het project. Meer informatie over deze regel kunt u lezen op www.bruga7.nl. De beloningsmaatregel is eerder ingezet om automobilisten aan te moedigen thuis te werken, anders of juist samen te reizen.

Meer informatie over het project of de vertraging? Check www.rws.nl/a7purmerend.