Stadhuis wint Arie Keppler Prijs in het thema Verhalenvertellers

Het stadhuis van onze gemeente heeft afgelopen vrijdag de Arie Keppler Prijs gewonnen in het thema Verhalenvertellers. Wethouder Petra Bais en Marichel Weel van Zeestad kregen de bijbehorende prijs en een bos bloemen uitgereikt door gedeputeerde Esther Rommel van provincie Noord-Holland tijdens een feestelijke uitreiking in Hoofddorp.

Prijsuitreiking Arie Keppler Prijs

Ronald Veltman, wethouder Petra Bais, Maarten Bakker, Marichel Weel, Dominique de Rond, Jan Peter Wingender, Anna Janssen en Esther Rommel

De Arie Keppler Prijs is de Noord-Hollandse omgevingsprijs die iedere twee jaar wordt uitgereikt door de stichting MOOI Noord-Holland. Uit 98 inzendingen heeft een vakjury 12 projecten genomineerd binnen vier thema’s. Het thema Verhalenvertellers verwijst naar de gevoelige ontwerphouding die nodig is om plannen te laten aansluiten bij alles wat er al is. Het vereist veel slimmigheid om het verhaal van een plek of gebouw te respecteren maar ook te versterken. De jury zei het volgende over het stadhuis: Dit project kenmerkt zich door een hoge mate van vakmanschap. Geschiedenis verbindt zich naadloos met de toekomst. Deze gemeente laat hiermee zien wie ze is: een zelfbewuste en stoere stad, onlosmakelijk verbonden met de haven en het water.

Arie Keppler Prijs 2

Marichel Weel, Esther Rommel en wethouder Petra Bais

Fotograaf: André Russcher