Aanwezigheid gemeente succesvol bij 20e editie Seniorenbeurs

Het was gezellig druk op de 20e editie van de Seniorenbeurs in Theater de Kampanje. Meerdere teams van onze gemeente en wethouder Peter de Vrij ontvingen bezoekers in de sfeervol ingerichte ‘huiskamer’ op de beurs.

Wethouder Peter de Vrij

Wmo, participatie en energie- en warmtecoaches

Bezoekers konden met heel veel vragen terecht bij de experts op de beurs. Of het nu ging om zorg, hulpmiddelen of ondersteuning, medewerkers van verschillende afdelingen waren aanwezig om direct te helpen. Ook waren er energie- en warmtecoaches die tips gaven om energiekosten te verlagen en het huis warm en comfortabel te houden, vooral met de winter in zicht. 

Voorlichting over veiligheid

MedewerkersDe brandweer gaf voorlichting over brandveiligheid en hoe u valpartijen in huis voorkomt. Ook deelden ze handige tips om het huis veiliger te maken. Collega’s Sandra en Patrick van handhaving: Nu de donkere dagen er weer aankomen, willen we mensen weer bewust maken van veiligheid, zeiden ze. Ze gaven advies over fietsverlichting en het voorkomen van hondenbeten, maar ook hoe u verdacht gedrag herkent en meldt.

Complimenten over de Wmo

Wethouder Peter de Vrij ging met bezoekers in gesprek. Deze gesprekken zijn voor mij heel waardevol. Het is een mooie bevestiging dat we dit jaar niet alleen minder klachten hebben ontvangen over de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), maar juist ook veel complimenten. Dit toont aan dat onze inzet om de zorg en ondersteuning voor onze inwoners te verbeteren, zijn vruchten afwerpt. We blijven ons inspannen om deze lijn voort te zetten.

Interieur van RataPlan

Het interieur van de ‘huiskamer’ op de beurs kwam bij RataPlan Den Helder vandaan. Na afloop werd het meubilair gedoneerd aan een gezin dat het hard kon gebruiken.